П`ятниця, 29.03.2024, 15:00

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Листопад » 28 » Туризм — перевірка на витривалість
15:45
Туризм — перевірка на витривалість

Туризм — перевірка на витривалість

25 вересня на території спортивно-оздоровчої бази «Переяславль» зібралися студенти місцевого університету, щоб узяти участь у змаганнях та конкурсах, присвячених Дню туриста, які вже стали традиційними й проходять 15 років поспіль. Головний суддя змагань доцент кафедри спортивних дисциплін та туризму Ігор Палатний  наголосив:

 — Туризм займає важливе місце у навчально-виховній роботі вишу, тому змагання із туризму студенти факультету фізичного виховання чекають з особливим нетерпінням й хвилюванням. Для них усе вперше: участь у подоланні «Смуги перешкод», «Фігурному водінні велосипедом», техніці водного туризму «Слалом», конкурси на кращого грибника, рибалку, найсмачнішої страви, приготовленої на вогнищі та ін.

Місця розподілилися таким чином: у спортивній та конкурсній програмі перемогу здобула збірна команда географів 4-5 курсів. Другою стала команда географів третього курсу. Третьою — команда фізкультурників четвертого курсу. Перемога третьокурсників в обох програмах мене не здивувала. Багато хто із студентів, які сьогодні змагалися, приймали участь у 12-денному поході Карпатськими горами, який проходив у липні цього року. Там студенти на практиці закріпили свої знання — звідси й відмінний результат.

Студенти охоче ділилися враженнями про незабутню подорож та сьогоднішні змагання.

Катерина Цаплюк:

—  У липні цього року я вперше вирушила у похід, до якого долучилися усі бажаючі студенти. Викладач Ігор Палатний був за керівника. Відвідали Манявський та Бухтівецький водопади, Манявський скит та інші цікаві місця. Раніше вважала, що туризм – це романтика. Ночівля біля вогнища у лісі, спілкування із друзями... А от після походу зрозуміла, що турист повинен багато чого знати й вміти. А саме: орієнтуватися на місцевості, переправлятися на протилежний берег річки, керувати байдаркою, боротися із негодою та ін.

Настя Буряк:

— Вражень від подорожі дуже багато, адже це перший мій похід. Для себе зробила висновок, що, стаючи туристом, ми повинні не лише користуватися благами природи, а й щось робити для її захисту. Після себе прибирати, гасити вогнища, намети ставити лише у спеціально для цього відведених місцях. Вдячна викладачеві Ігорю Палатному за те, що завжди організовує для студентів цікаві походи. Якщо наступного року покличуть у подорож, то із задоволенням піду.   Походи — це добре фізичне загартування, довгі маршрути, подолання перешкод, боротьба з негодою.

Руденький Станіслав:

—  Змагання із туризму вже стали традиційними. Студенти до них старанно готуються, у всіх групах явка висока. Ми вчимося загартовувати свій організм, виховувати витривалість, силу волі, здобуваємо прикладні навички й уміння орієнтуватися на місцевості.

Владислав Міранович:

 —  Я вже третьокурсник, третій рік приймаю участь у змаганнях, але кожного разу із хвилюванням чекаю дня, коли будемо відзначати День туриста. Можна довго перелічувати, чого я навчився й про що дізнався. Найголовніше те, що я зрозумів: туризм розвиває увагу до товаришів, почуття обов’язку, організаторські здібності, якості, які так потрібні майбутньому педагогу.

 Марина Марченко:

—  Наша команда здобула третє місце. Це дуже радує, адже ми уже четвертокурсники й було б соромно, коли б не змогли показати уміння та знання, здобуті під час практичних занять з туризму.  Як навчалися на першому курсі, то за браком досвіду не могли увійти у трійку сильніших. Для нас найскладнішим було здобути перемогу у фігурному водінні велосипедом та греблі на байдарці. Для цих протиборств потрібна попередня підготовка. Тепер ці конкурси нас зовсім не лякають.

Денис Цапук додав:

—  А я за кашовара уже четвертий рік! Попередні роки каша була не найкраща… А от цього року поважне журі визнало мою кашу під назвою «Карабін» найсмачнішою. Впевнений, що тепер у похід мене братимуть в першу чергу, бо у мене є велика перевага перед товаришами  —  можу приготувати в умовах лісу смачну й поживну страву. А це не кожному під силу.

Переможців змагань було нагороджено грамотами та цінними подарунками.  Студенти та викладачі отримали від заходу не лише спортивне, а й естетичне задоволення. Святкування Дня туриста та приємний відпочинок на природі відбувся за сприяння ректорату, профкому, деканату та викладачів факультету фізичного виховання.

Людмила Левченко

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 809 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz