П`ятниця, 19.04.2024, 13:52

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Золото на чемпіонаті Європи з ушу
10:35
Золото на чемпіонаті Європи з ушу

Роман Рева здобув золото на чемпіонаті Європи з ушу

Із 17 по 22 травня у Болгарії проходив чемпіонат Європи з ушу. У складі збірної України в цих змаганнях взяв участь магістрант факультету фізичного виховання педуніверситету імені Григорія Сковороди Роман Рева (22 роки). У своєму виді боротьби (виступ без зброї) наш студент здобув золоту медаль. Хлопець із задоволенням поділився враженнями про участь у турнірі:

– Близько 700 атлетів та тренерів з’їхалися до гостинного болгарського міста Стара Загора, де протягом п’яти днів боролись за 150 комплектів медалей. Проживали у чотиризірковому готелі під назвою «City hotel». Умови були чудові, але під час змагань не дуже звертаєш на це увагу і не можеш сповна насолодитися всіма наданими тобі  зручностями, бо зосереджений лише на виступах.

Крім спортсменів із нашої країни, в чемпіонаті взяли участь представники бойового мистецтва Болгарії, Білорусі, Ізраїлю, Естонії, Великобританії, Румунії та Росії.

– Хто представляв Україну на чемпіонаті та чим наша збірна може похвалитися?

– Наша країна була представлена 24 атлетами та 8 тренерами. До її складу ввійшли спортсмени із Маріуполя, Бердянська, Запоріжжя, Одеси, Броварів та Дніпропетровська. Очолював команду президент української федерації ушу Олег Чуканов. У чемпіонаті також працювали українські судді Олексій Носач, Володимир Федорцов, Руслан Осипов.

А похвалитися справді є чим! Нашою командою завойовано 20 золотих, 20 срібних та 9 бронзових медалей. Це – друге загальнокомандне місце!

– Чи вдалося побувати з екскурсіями по визначних та пам’ятних місцях Болгарії?

– Після заключної церемонії нагородження та закриття змагань нас очікувала цікава і пізнавальна екскурсія на Шипкинський перевал. Через нього свого часу пролягав основний торговий потік між Північною та Південною Болгарією. Відоме це місце передусім тим, що тут відбулася визначна битва у російсько-турецькій війні у 1877 році. Також вдалося побувати на фабриці-музеї троянд, де  виготовляють ефірні олії для парфумерії майже всього світу. Я привіз ці олії у подарунок рідним.

– Які плани на найближче майбутнє?

– Попереду у нас напружена підготовка до головного турніру цього року – чемпіонату світу, який відбудеться в жовтні у м. Джакарта, столиці Індонезії. До складу збірної команди України ввійдуть найсильніші українські атлети, які вже не раз доводили, що вміють гідно захищати честь Батьківщини.

Людмила Левченко

Переглядів: 1124 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz