П`ятниця, 29.03.2024, 04:54

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Листопад » 29 » ХVІІІ Кубок Біологів
16:30
ХVІІІ Кубок Біологів

Відкрита першість Переяслав-Хмельницького педуніверситету

з футзалу «ХVІІІ Кубок Біологів»

В університеті знову відбувся турнір із міні футболу на «Кубок Біологів». Цей турнір проходить уже вподовж 18 років. У цьогорічних змаганнях взяли участь 5 команд. Окрім збірної університету та футбольного клубу «Переяслав» до нашого міста завітали команди із Борисполя «Біостар», Броварів «Атлетик», та футбольна команда із Канева.
Згідно положенню про футбольний турнір команди зіграли між собою по колу, два тайми по 15 хвилин. Турнір відкрила гра між командами «Університет-Сімекс» та ФК Канів. У середині першого тайму одній із контратак гості відкрили рахунок. Переяславці робили все, аби відігратись. Це їм вдалось лише на останній хвилині зустрічі. Гра так і завершилась 1:1. Потім на майданчик вийшли футболісти ФК «Переяслав» та «Біостар» із Борисполя. Тут перемогу святкували гості, футболісти із Борисполя. Їм вдалось забити лише один гол у ворота, які дуже вдало захищав голкіпер переяславців Юрій Галайтата. Цікаво, що бориспільська команда складалась із колишніх випускників Переяславського вузу. Саме завдяки цим хлопцям і був започаткований «Кубок Біологів». У післяматчевому інтерв’ю гравці із «Біостару» брати близнюки Григорій та Орлін Стайкови, хлопцям виповнилося уже по 33 роки, розповіли:

– Ми поступили до Переяславського університету у 1998 році на факультет біології. В університеті уже була традиція проводити першість вузу із міні футболу. Наш перший курс також вирішив виставити команду. Ми родом із селища Гора і ще коли навчались у школі то займались футболом у селищі Щасливе, на відомій дитячій футбольній базі київського Динамо. І так сталось, що ми виграли університетський турнір. Наш декан Віктор Куйбіда вирішив зробити цей турнір традиційним. Спочатку грали лише команди із факультетів університету. Потім через кілька років на турнірі грали команди із міста та району. Потім стали запрошувати футболістів із інших вищих навчальних закладів України. Коли ми закінчили навчання в університеті практично всю нашу команду запросили працювати до Бориспільського аеропорту. І тут же ми продовжили свої заняття із міні футболу. Брали участь у різноманітних змаганнях, як на рівні України так і на міжнародному. Але жодного разу не пропустили саме цього, рідного для нас турніру. Команду назвали «Біостар» тобто зірки біологічного факультету. На цьогорічні змагання ми змогли зібрати лише 7 гравців то за «Біостар» виступатиме і наш декан Віктор Куйбіда.

Так сталось, що передостання гра турніру між командами «Атлетик» із Броварів та ФК Канів визначала володаря третього місця, а остання гра між командами «Університет-Сімекс» та «Біостар» володаря кубку і команди, яка посяде друге місце у турнірі.
Футболісти із Броварів краще реалізовували створені ними ж моменти тож і перемогли своїх опонентів із рахунком 6:4. Причому канівці могли і перемогти особливо, коли їм вдалось після рахунку першого тайму 4:2 на користь броварчан до середини другого тайму зрівняти рахунок 4:4. Проте, гравці із Канева розслабились і за одну хвилину пропустили два м’ячі. Тож третє місце у «Кубку Біологів» посіла команда із Броварів. Вона отримала диплом та грошову винагороду 500 гривень. В останньому матчі бориспільська команда після першого тайму вела в рахунку 1:0. На початку другого тайму переяславським студентам вдалось зрівняти рахунок, а за три хвилини до кінця гри навіть вийти вперед 2:1. Проте радуватись їм довелось недовго, трохи більше хвилини. Після чудово розіграної комбінації гол у ворота господарів забив нападник «Біостару». 2:2 так завершився матч. А нічия принесла перемогу у турнірі зірковій команді із Борисполя. Вподовж турніру ця команда не втратила жодного очка. Всі свої попередні матчі хлопці виграли, тоді як переяславці у першій грі турніру зіграли в нічию. Тож «Кубок Біологів» ввосьме виграли футболісти із Борисполя. Окрім кубку вони отримали півтори тисячі гривень із призового фонду. Другими стали футболісти «Університет-Сімекс» вони отримали диплом та грошову винагороду у 1000 гривень.

Кращим бомбардиром турніру був визнаний гравець із Броварів Максим Івонко. Кращим воротарем став Роман Морозов із команди «Університет-Сімекс». Кращим захисником визнали Ярослава Кутового із Борисполя. Кращими гравцями турніру визнано братів Григорія та Орліна Стайкових. Всім відзначеним подарували авторські картини студентів Переяслав-Хмельницького вузу.

Володимир Набок 

Переглядів: 812 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz