Четвер, 28.03.2024, 22:06

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Травень » 26 » ЧЕМПІОНАТ ІЗ СУМО
14:59
ЧЕМПІОНАТ ІЗ СУМО

СТУДЕНТИ ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ГІДНО ВІДСТОЯЛИ ЧЕСТЬ УКРАЇНИ НА ЧЕМПІОНАТІ ІЗ СУМО

 

7-10 травня в місті Шауляй (Литва) відбувся Чемпіонат із сумо серед молоді та дорослих. Від Переяслав-Хмельницького педагогічного вишу за збірну команду України боролися: студентка педагогічного факультету Ірина Чорнобай та студентки факультету фізичного виховання Марина Круглова й Іванна Березовська. Відрадно, що всі три атлетистки повернулися не з «порожніми» руками. У двох вікових групах Ірина Чорнобай виборола дві бронзові медалі, а в командних змаганнях — «золото». Завдяки своєму результату вона виконала норматив майстра спорту України. Марина Круглова у віковій групі до 23-х років здобула «бронзу». Іванна Березовська у ваговій категорії та в командних змаганнях виборола бронзову і золоту медалі. Завдяки перемозі дівчат збірна команда України посіла перше загальнокомандне місце за підсумками завойованих медалей. Заслужений тренер України Сергій Безкоровайний готував наших студентів до виступу на чемпіонаті. Ось що він розповів:

—     На змагання приїхали атлети із тринадцяти країн: Росії, Польщі, Угорщини, Фінляндії, Норвегії, Азербайджану та ін. До Литви добиралися на автобусі. Доба у дорозі не найкращим чином позначилася на спортивних якостях наших спортсменів. Мабуть, тому, дехто із атлетів не зміг показати найкращий результат у змаганнях першого дня. Ніч відпочинку дала свої наслідки —  наступні два дні ми були у числі найкращих.Змагання проходили  в «Шауляй Арені», який будували в основному для змагань із ігрових видів спорту. У період змагань спілкувалися із друзями-спортсменами з різних країн. Відносини були щирими та товариськими, бо вбачали у них не злісних суперників, а колег по спорту. Після виступу наші дівчата будуть місяць відпочивати, а потім тренуватися, бо попереду Кубок України, який відбудеться у жовтні цього року. Ми повинні закріпити свої досягнення й гідно виступити. Я ж, у свою чергу, з вересня проведу набір юнаків та дівчат у секцію із сумо з числа школярів міста й району.

—     Як можете підсумувати виступ своїх вихованців на чемпіонаті? Кому хочете подякувати?

—     Наші студенти інтенсивно тренувалися, тому гідно виступили на чемпіонаті. Приємно, що за такий короткий період студентки показали високі результати, відчувається, що вони зацікавилися цим видом спорту, він став для них частинкою життя. А для тренера це — найважливіше. Дуже задоволений ставленням керівництва університету в особі ректора Віктора Коцура до розвитку сумо на Переяславщині. Він посприяв зібранню коштів для нашої поїздки. Та й колеги-кафедрали допомагають, і це теж радує, оскільки працюю зовсім недавно, а зміг без труднощів порозумітися зі всіма. Взаєморозуміння у колективі надихає на працю, нові задуми та їх реалізацію. До речі, саме сьогодні на університетському стадіоні відбудуться змагання із сумо. Зможете на власні очі спостерігати за майстерністю тих, хто робить перші кроки у цьому виді спорту, але вважаю, що ми про них ще почуємо!

Скориставшись нагодою, побувала на змаганнях у ролі спостерігача та вболівальника. В університеті такі змагання проходять вперше. Приємно, що багато студентів із різних факультетів вирішили спробувати свої сили. Бажання поборотися виявили як хлопці, так і дівчата. Новоспечена чемпіонка із сумо Ірина Чорнобай оголосила результати змагань серед юнаків та дівчат. Чемпіони та призери були нагороджені грамотами університету.У ваговій категорії до 70 кг переміг студент фінансово-гуманітарного факультету Валентин Зелик, до 90 кг – студент факультету фізичного виховання Сергій Зінченко. Серед дівчат у ваговій категорії до 60 кг перемогла студентка фінансово-гуманітарного факультету Олена Барабаш. Серед команд чемпіоном стала команда «Альянс» факультету фізичного виховання.

Гадаю, що після змагань кількість бажаючих займатися цим екзотичним видом спорту зросте, бо він виховує витривалість та мужність, формує характер, готує стійкість до майбутніх випробувань і труднощів.

 

Людмила Левченко 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 766 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz