П`ятниця, 29.03.2024, 07:58

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Листопад » 28 » Завдяки спортсменам-сумоїстам
17:20
Завдяки спортсменам-сумоїстам

Завдяки спортсменам-сумоїстам Переяслав-Хмельницького вишу Київщина здобула третє загальнокомандне місце

24-26 жовтня у місті Суми проходив Кубок України серед чоловіків та жінок із сумо. Збірну команду Київської області представляли сім студентів Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Це були перші для них змагання. Приємно, що спортсмени повернулися не з пустими руками, вкотре порадувавши рідну Alma Mater високими спортивними здобутками.

Так, студент фінансово-економічного факультету Олександр Шатило здобув срібну медаль у ваговій категорії до 115 кг. У командних змаганнях срібну нагороду вибороли Ірина Чорнобай (студентка педагогічного факультету) та Вікторія Гірна (студентка фінансово-економічного факультету). Вони внесли у скарбницю Київської області вагомий вклад, бо завдяки їхній перемозі Київщина завоювала третє загальнокомандне місце із сумо.

Не було рівних виступу студентки факультету фізичного виховання Іванни Березовської, яка виборола золоті медалі у своїй ваговій категорії та в абсолютній. Супроводжував спортсменів на змаганнях Сергій Безкоровайний – Заслужений тренер України із сумо, викладач Переяслав-Хмельницького вишу. Він зазначив, що юнаки та дівчата приємно вразили завзятістю і стремлінням до перемоги, оскільки всі, крім Іванни, займаються сумо лише кілька тижнів. Вони випередили знаних сумоїстів аж із дванадцяти областей (Вінницької, Полтавської, Харківської, Хмельницької, Одеської та інших). Особливо сильними суперниками стали для наших спортсменів сумоїсти із Сум та Полтави. Цього разу ми були першими, але в подальшому слід удосконалювати свої спортивні якості, щоб утримати досягнутий результат. Також тренер відзначив дуже хорошу організацію змагань та теплий прийом усіх, хто прибув на змагання. Була створена така доброзичлива атмосфера, при якій спортсмени є суперниками лише на килимі, а поза ним – друзі. Іванна Березовська, ділячись враженнями про змагання, наголосила: «Досягнень легких не буває, кожна перемога дається дуже важко. Це постійні виснажливі тренування, робота над вдосконаленням техніки бою та прийомів, вправи на загально-фізичну підготовку. Після кожною бою аналізую свій виступ, що зробила правильно, а що - ні, щоб наступного разу не повторювати помилок, які допустила під час боротьби. Бо змагання – це, перш за все, перевірка власних сил, підготовленості, уміння володіти ситуацією і собою. Розпочала підготовку до Кубку світу, який буде проходити в середині листопада цього року. Планую показати хороший результат та збагатити Україну високими нагородами із сумо».

Людмила Левченко

 

 

Переглядів: 626 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz