П`ятниця, 19.04.2024, 04:40

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » МАЙСТРИ СПОРТУ ПІДТВЕРДИЛИ СВІЙ КЛАС
13:16
МАЙСТРИ СПОРТУ ПІДТВЕРДИЛИ СВІЙ КЛАС

МАЙСТРИ СПОРТУ ПІДТВЕРДИЛИ СВІЙ КЛАС

10 вересня на стадіоні Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбувся легкоатлетичний крос, присвячений Дню працівників фізичної культури та пам’яті викладача вишу, майстра спорту СРСР із п’ятиборства Миколи Тихоновича Данилка. За традицією, ці змагання проводяться силами факультету фізичного виховання, але на бігові доріжки для участі в легкоатлетичному кросі виходять студенти з усіх факультетів університету.

 – Упродовж 10 років Микола Тихонович Данилко ставав переможцем або ж займав призові місця в багатоборстві на світових першостях і Чемпіонатах Європи. По завершенні спортивної кар’єри Микола Тихонович перейшов на викладацьку роботу. Але не полишив заняття спортом. Брав участь у різноманітних змаганнях серед ветеранів і завжди повертався із нагородами. Наш університет уже вдруге проводить легкоатлетичний крос його пам’яті,– сказав у вступному слові декан факультету фізичного виховання Віктор Куйбіда.

Вітаючи студентів з участю в змаганнях, декан повідомив, що за сприяння Міністерства молоді та спорту України п’ять студентів Переяслав-Хмельницького педагогічного університету отримуватимуть стипендії голови Київської обласної державної адміністрації в розмірі 3 тисяч гривень щомісяця для підготовки до участі в Олімпійських іграх, які пройдуть наступного року в Бразилії. Переглянути можливості інших спортсменів, які навчаються в Переяслав-Хмельницькому університеті, приїхав представник Міністерства молоді та спорту України Віктор Сторч. За перебігом подій на бігових доріжках із цікавістю спостерігала й дружина Миколи Тихоновича Данилка Валентина Миколаївна. Після підняття прапору України та виконання Гімну розпочались змагання. Дівчата мали подолати 500 метрову дистанцію, а юнаки вдвічі більшу – 1000 метрів. Як і минулого року, переможців визначали окремо серед студентів факультету фізичного виховання та серед студентів інших факультетів.

Першими на бігову доріжку вийшли лише дві учасниці – чемпіонка України з бігу на 400 метрів, кандидат у майстри спортуОлександра Сидор та її подруга Наталя Кондратюк. Більше охочих узяти участь у першому забігу не було. Як і очікувалось, Олександра Сидор виграла забіг із результатом 1 хвилина 23,6 секунди. Цей результат не змогла перевершити жодна з учасниць кросу. Найкраще серед факультетів неспортивного профілю з результатом 1 хвилина 34,5 секунди пробігла студентка педагогічного факультету Тетяна Артюшик. У юнаків найшвидше дистанцію в 1000 метрів подолав студент факультету фізичного вихованняОлександр Демченко. Його результат 2 хвилини 26,6 секунди. Серед студентів неспортивного профілю найкраще пробіг із результатом 3 хвилини 4,5 секунди майбутній математик Віктор Вавренюк.

Усі переможці та призери отримали грамоти і грошові винагороди. Спонсорами змагань виступили колишні випускники університету, майстри спорту Анатолій Різник, Олександр Аракелян і кандидати в майстри спорту Роман Колесник та Володимир Коноваленко.

Переглядів: 587 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz