Четвер, 18.04.2024, 20:00

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » День туриста
13:30
День туриста

День туриста — чудова можливість і позмагатися, і відпочити!

Туризм у нашій країні — популярний і масовий вид активного відпочинку. Це постійні відкриття нових шляхів та унікальних явищ природи. Туризмом може займатись кожний, оскільки фізичне навантаження регулюється довільно, без особливих зусиль. Це прекрасний та ефективний засіб виховання здорової і загартованої людини.Здоров’ю туриста позаздрить кожен, бо туристу не страшно промочити ноги в холодну пору року, він не боїться простудитись, потрапивши під холодний вітер, чи промокнути під дощем у негоду, бо туризм загартовує так, як не робить цього жоден вид спорту. Cтуденти Переяслав-Хмельницького університету мають добру традицію щороку святкувати День туриста. Цей рік не став винятком. Цікаво було дізнатися, що ж відчувають ті, хто безпосередньо є організаторами спортивного свята.

Ігор Палатний, головний суддя змагань:

  Майданчиком для святкового дійства було обрано мальовничу місцевість бази «Переяславль». Програма складалася з двох основних частин: спортивної та конкурсної. До спортивної частини входили такі види: техніка пішохідного туризму («Смуга перешкод»), техніка велосипедного туризму («Фігурне водіння велосипедом»), техніка водного туризму («Слалом»). До конкурсної частини — конкурс таборів, конкурс кухарів, в’язання вузлів, конкурс риболовів, конкурс грибників, конкурс художньої самодіяльності.Варто відзначити мужність, хоробрість, а головне — високу майстерність, яку продемонстрували всі команди. Хочу подякувати міському голові Тарасу Костіну, профкому університету та деканату факультету фізичного виховання, які виступили спонсорами змагань.

Віктор Куйбіда, декан факультету фізичного виховання:

  З 1980 року на всій планеті 27 вересня щорічно відзначається як Всесвітній день туризму. Туризм – наймасовіший вид спорту. З року в рік зростає кількість мандруючих. Подорожують діти, дорослі, люди літнього віку. У сьогоднішніх змаганнях беруть участь команди географів та фізкультурників, які матимуть змогу на практиці застосувати набуті знання. Висловлюю слова подяки усім учасникам змагань, особливо викладачам кафедри спортивних дисциплін і туризму, які забезпечили організацію та суддівство сьогоднішнього спортивного свят.

Микола Шульга, Заслужений працівник фізичної культури і спорту,викладач:

  Туризм розширює світогляд, підвищує культурний рівень, збагачує духовно, є чудовим засобом пізнання природи. Веде до поваги і активного захисту природних багатств. Туристична діяльність проводиться більшою частиною в колективі, колиодне залежить від другого і в обов’язковому порядку вимагаєтьсяфактичність, уважне ставлення один до одного, коли особисті інтереси не можна ставити вище інтересів колективу, — і все це формує такі рисихарактеру як воля, витримка, самостійність, рішучість, готовністьприйти на допомогу.

Микола Горбенко, Заслужений тренер із велотуризму, викладач:

—  Кожного року проводжу змагання із велосипедного туризму. Задоволений, що цього року першокурсники гідно виступили й показали достойний результат. Матиму студентів, яких буду навчати своєї майстерності. До речі, 2-3 жовтня під моїм керівництвом буде проходити велопробіг «Переяслав-Хмельницький — Київ», присвячений Дню вчителя та майстру спорту із велосипедного туризму Іванові Петренку. У велопробігу візьмуть участь студенти факультету фізичного виховання та інших факультетів.

Олександр Кунах, гість змагань:

—  Мої подорожі на велосипеді розпочалися у 1987 році. Кілька днів тому здійснив своєрідну подорож Переяслав-Хмельницький — Київ — Буча — Рівне — Луцьк, подолавши намічений маршрут всього за п’ять днів. Поставив перед собою ціль — об’їздити усі області України. Спостерігав сьогодні за різними видами змагань, але більше уваги приділив саме велотуризму. Вражений рівнем підготовки студентів із цього виду спорту. Так тримати!

Валерій Мільгевський, начальник відділу із питань фізичної культури та спорту Переяслав-Хмельницької міської ради:

  Приїхав передати вітання від мера міста Тараса Костіна. Міський очільник доручив нагородити переможців та призерів змагань солодкими призами.

Я побачив, із яким захопленням хлопці та дівчата долають смугу перешкод, в’яжуть вузли, ставлять намети й згадав свої студентські роки… У свій час навчався на факультеті фізичного виховання Переяслав-Хмельницького інституту. Сьогодні зустрів своїх колишніх одногрупників, а в даний час викладачів — Бориса Лоя і Тараса Кириченка. Привітав Миколу Шульгу, який був моїм тренером із легкої атлетики. Завдяки йому став Чемпіоном України з цього різновиду спорту у 1990 році.

Поки судді підбивали підсумки поєдинків, декан Віктор Куйбіда взяв до рук гармошку й виконав кілька українських пісень. Студенти дружно підспівували, тихенько ділилися зі мною своїми враженнями:

Віктор Мельничук, 5 курс:

  Усі факультети нам заздрять, бо наш декан на всі руки майстер! Ну скажіть, хто ще грає у футбол із своїми студентами або отак виспівує як зараз! Ми за ним, як говорить народна мудрість, і у вогонь, і у воду.

Марія Корх, 1 курс:

—  Ніколи не думала, що так цікаво можна організувати змагання. Сподобалось як уміють відпочивати старшокурсники. Уперше в житті побачила як потрібно долати смугу перешкод, як плавають на байдарках та дізналась багато іншого, що повинен знати турист. Наш декан — просто супер! А ще так гарно співає!

Павло Погребний, Іван Бакунець, 3 курс:

—  Цей день чекаємо цілий рік, бо є нагода застосувати те, чого вчилися протягом кількох років. Першокурсники тут новачки, вони лише споглядають, а ми вже виступаємо у команді як цілісний колектив, якому є що показати. Наш викладач Ігор Палатний чудовий педагог-практик. Весь час організовує незабутні подорожі, а його лекції із туризму такі цікаві, що можна слухати й слухати.

Завершився день нагородженням команди ГФ-5, яка стала беззаперечним лідером спортивного дійства. Срібним призером стала команда третього курсу факультету фізичного виховання, бронзу отримали другокурсники цього ж факультету.

Переглядів: 639 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz