Четвер, 18.04.2024, 04:40

 













Наше опитування
Який вид спорту вам подобається
Всього відповідей: 1145
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » ЧЕМПІОНКА СВІТУ З БОРОТЬБИ СУМО
11:55
ЧЕМПІОНКА СВІТУ З БОРОТЬБИ СУМО

СТУДЕНТКА ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІВАННА БЕРЕЗОВСЬКА — ЧЕМПІОНКА СВІТУ З БОРОТЬБИ СУМО

Із 27 по 31 серпня у м. Осака (Японія) проходив Чемпіонат світу із сумо серед дорослих та юніорів, на якому українські спортсмени завоювали 16 нагород: 6 золотих та 10 бронзових. Студентка ІІІ курсу факультету фізичного виховання (заочна форма навчання) Іванна Березовська (24 роки) зайняла в особистих змаганнях у абсолютній ваговій категорії ІІ, а в командних — І місце. За часів сумо в Україні уперше українська жіноча команда стала чемпіоном світу.

Іванна Березовська розповідає:

—  Наша команда виступала у складі тринадцяти осіб, посівши за кількістю отриманих медалей загальнокомандне почесне ІІІ місце. Участь у змаганнях взяло близько 300 спортсменів з 30-ти країн світу (Японії, Монголії, Росії та ін.). Це був мій третій чемпіонат. Дуже хвилювалася, бо хотіла стати переможницею, але, мабуть, десь трохи недопрацювала. Та задоволена і срібною медаллю. Сподобалася організація чемпіонату. У Японії особливе ставлення до сумоїстів. Є школи, де дітей із раннього дитинства навчають цьому виду спорту. Учасники мали можливість відвідати зал, де тренуються професіонали-сумоїсти. Також було проведено цікаві екскурсії до Меморіалу зародження сумо.

За розповіддями екскурсовода, першим сумоїстом був давній японський бог Такамікадзуті, який вступив у поєдинок із богом варварів і переміг його. За японськими літописами перші змагання з сумо відбулись в присутності імператора у 230-му році до нашої ери. Основні правила сумо і система суддівства з'явились у епоху Хейан (794–1185 рр.): борцям категорично забороняється хапати суперника за волосся, пинати його ногами і бити кулаками у голову. Сучасне сумо починається у період Едо (після 1603 року). На початку 17 століття у Японії з'явилось близько 70 канонічних прийомів боротьби сумо, сам ритуал, вдосконалено правила змагань. А в середині 18 сторіччя зароджується традиція щорічного проведення двох бойових турнірів із сумо в м. Осака та Едо (Токіо).

Готуюся до Кубку світу, який буде проходити у Мінську наприкінці листопада. Тому потрібно професійно зростати, ще дуже багато тренуватися, щоб достойно виступити за Україну.

Тренер із сумо Сергій Безкоровайний підсумував:

—  У Чемпіонаті світу взяв участь ще один мій вихованець, який виступав за збірну України. Це Булатов Костянтин, котрий боровся у категорії до 85 кілограмів, здобувши п’яте місце. Він та Іванна будуть тренуватися під моїм керівництвом, щоб показати високі результати на Кубку світу.

20 жовтня відбудеться Кубок України у місті Суми, де покажуть свою майстерність близько п’ятнадцяти студентів-сумоїстів Переяслав-Хмельницького університету.

Людмила Левченко

Переглядів: 942 | Додав: ksen4ik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Архів записів
Ми в соціальних мережах
Ми в соц. мережах




Copyright kuybida.ucoz.ua © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz